Ny fodplejer i Sæby

Fodpleje Nord er navnet på en ny fodplejeklinik i Sæby. Bag klinikken står den 42-årige lægeeksamineret fodplejer Line Lyth, som efter 20 år i butik i Sæby og Skagen nu er klar til at byde kunder velkommen i egen klinik. Line Lyth har i opstartsfasen benyttet sig af Erhvervshus Nords iværksætterrådgivning. 

Solen skinner ind i det lyse, nyindrettet anneks på privatadressen Toftevænget 35 i Sæby. Centralt i lokalet står en ergonomisk og komfortabel behandlerstol, hvorfra Line Lyth glæder sig til at give nyt liv til trætte fødder.

– Min kundegruppe er bred. Fra den ældre som gerne vil have hjælp til at få ordnet fødder til den aktive fodboldspiller, der har fødderne i varme støvler i flere timers træning eller manden der i 37 timer om ugen går i sikkerhedssko, fortæller Line Lyth.

Line Lyth er uddannet salgsassistent hos Torben sko i Sæby i 1994 og har over 20 års salgserfaring. Senest i Galleri Hesselholt i Hulsig, hvor hun har arbejdet i 14 år. I 2016 startede hun på Viborg Helsepraktik, hvor hun blev uddannet Lægeeksamineret fodplejer. Målet var at komme til at arbejde med fødder igen.

– Jeg har en stor interesse for fodens anatomi, som blev vakt allerede, da jeg arbejdede i skobutik. Erfaringen herfra tager jeg med mig som fodplejer, hvor mit fokus er at sikre sunde og velplejede fødder, fortæller Line og tilføjer, at kunderne også kan købe fodplejeprodukter, gavekort og på sigt udvalgte sko i klinikken.

Iværksætter i blodet

Livet som iværksætter er langt fra fjern for Line Lyth, som er opvokset med selvstændige forældre, der blandt andet har haft butikken Hesselholt ved Skagen. I sin opstartsfase har Line Lyth benyttet sig af uvildig sparring med iværksætterkonsulent Tanja Jørgensen fra Erhvervshus Nord.

– Jeg ved, hvor vigtigt det er at have en stærk forretningsplan, der kan være afsæt for en god opstart. Derfor har jeg været glad for at have mulighed for at få sparring på forretningsplanen og fx overvejelser om markedsføring gennem Erhvervshus Nords iværksætterrådgivning, siger Line Lyth.

Foruden fodbehandling tilbyder Line Lyth fodmassage og behandling af vorter, ligtorne mv. Ligesom hun tilbyder fodbehandling ude af huset i fx sportsklubber, virksomheder eller på plejehjem.

– Heldigvis er der flere, som vælger at gå til fodplejer, fordi de blevet opmærksomme på, hvor vigtigt fødderne er for ens velvære og mobilitet. Mange fodlidelser kan forebygges, og føddernes tilstand kan være afgørende for, om kroppen fungerer optimalt. Derfor er det vigtigt, at de bliver passet og plejet, siger Line Lyth.

Comments are closed.

Handel