SÆBY PLANTESKOLE

Kontakt SÆBY PLANTESKOLE
Langtvedvej 8
9300 Sæby
Åbningstider
Mandag - fredag 10:00 - 17:00
Lørdag, søndag og helligdage10:00 - 14:00

4 Generationer med Kjeldgaards Gartneri

Kjeldgaards gartneri blev stiftet i 1908 af Thorvald Kjeldgaard. Han byggede nogle små drivhuse i træ på Snedkergårdsvej i Hørby. Der var en butik hvor produktionen fra drivhusene og frilandsarealet blev solgt. Han lavede også haver, beskar og sprøjtede frugttræer og holdt foredrag om havepasning.

I 1952 overtager Knud Kjeldgaard gartneriet.  Produktionen vokser og de små drivhuse bliver skiftet ud med større huse, hvor der laves tomater om sommeren og snit-chrysantemum om efteråret samt en mindre produktion af potteplanter.  Hovedindtægten kommer stadig fra butikken, hvor der også handles med frugt og grønt. Der laves en del binderi til begravelse, bryllup og andre fester.

I 1980 overtager tredje generation Søren Kjeldgaard virksomheden. Drivhusene udskiftes igen, nu med større i aluminium og driften omlægges til potteplanter. Detailbutikken lukkes og der satses på salg til Gasa og andre eksportører.  Produktionen vokser til 1 million planter om året.  I 2005 købes forretningen Nejsiglund i Sæby og salg til private er igen en del af omsætningen.

2014 er det tid for fjerde generation, Lars Kjeldgaard overtager virksomheden. Produktionen i gartneriet i Hørby ændres så den passer til lokal afsætning. Det betyder et meget bredt sortiment både af planter til inde og ude. Butikken i Sæby skifter navn til Sæby Planteskole, der nu har fuldt sortiment i haveplanter.

KONTAKT

Kontakt os gerne for mere viden omkring Sæby Handel, eller hvis du har øvrige spørgsmål