Flyt til Sæby

I Sæby kan du købe den bolig, som passer til dig og din familie. Om det er en ældre murermestervilla i Sæbys gamle bydel, en topmoderne villa ved stranden, et ældre byhus tæt ved havnen, en attraktiv lejebolig ved vandet eller en byg-selv-bolig med 200 m. til Sæby Nordstrand. Så uanset hvor I vælger at bo, er der kun 5 min. til skole, børnehave, indkøb, butikker og fritidsaktiviteter.

MÜNTERS BOLIGTANKER

Thomas og Kathrine Münter flyttede fra Nordsjælland til Nordjylland i 2011. De valgte at flytte, da Thomas’ arbejde i flåden blev flyttet til Frederikshavn. Thomas’ frue Kathrine, som på daværende tidspunkt studerede, fandt ingen udfordringer ved at skifte uddannelsessted undervejs i sit studie og deres to døtre Emily og Maya på henholdsvis 2 og 11 mdr., som endnu ikke var begyndt i børnehave, skulle ikke den store omvæltning igennem ved sådan en flytning. I dag er Liva på 8 mdr. kommet til, så tilflytterfamilien har hænderne fulde.

Sæby ved et tilfælde

På trods af at være flyttet til den anden ende af landet, langt væk fra bedsteforældre, søskende og venner, var valget om at skifte Nordsjælland ud med det Nordjylland, ikke en svær beslutning. Alligevel var det et tilfælde, at det blev Sæby de slog sig ned i. 

”Vi kiggede efter hus i en lang række andre mindre byer” siger Thomas. ”Vi var i Elling, Ravnshøj, Gærum, Hørby og andre større og mindre byer. Men det var først da en god ven spurgte os, hvorfor vi ikke kiggede i Sæby, at vi begyndte at se os efter et hus her i byen. Og set i bakspejlet, ved vi egentlig ikke hvorfor Sæby ikke var på listen, over de byer vi kiggede på i begyndelsen.”

Tanker om boligen

Familien Münter havde store krav til boligen de søgte. Der skulle være rum nok til familien i huset samt de mange gæster, som familien nyder selskab af. Desuden var et kriterium også, at området skulle være attraktivt og børnevenligt.

”Vi har jo tre piger i dag og da vi flyttede hertil havde vi to, så et vist antal værelser var allerede påkrævet dengang. Derudover bor pigernes bedsteforældre og resten af familien jo stadigvæk på Sjælland og dem skal der være plads til når de besøger os. Det var desuden et must, at indrette os med et lille kontor hvor der er plads til at være kreativ og administrativ. Så vi havde da nogle ønsker om beliggenheden og størrelsen på huset vi skulle bo i. Heldigvis viste det sig at vi kunne få det hele opfyldt. Godt nok var tiden ved at løbe fra os. Jeg havde min daglige gang i Frederikshavn og Kathrine havde jo sit studie hun skulle passe – og der er kun et vist antal gange, man kører fra Hundested til Sæby, for at se på huse. Vi følte os lidt pressede til sidst da huset i Hundested allerede var solgt, men da vi fik en fremvisning i huset her, så vi muligheder! Alle vores ønsker blev opfyldt og så er vi tilmed 150 meter fra havet, så det er perfekt.” Siger Thomas.

Fra de så huset, til de gav et bud, gik der maks. 2-3 timer – så familien var ikke i tvivl om at det var familiens nye hjem. I dag er der andre ting ved området, som familien virkelig værdsætter.
Tulleture og stisystemer.

”Sæbys stisystemer gør at der kun skal krydses et par blinde stikveje inden vi er ved skolen eller børnehaven – det kan næsten ikke være bedre. Indkøb og fritidsmulighederne er ligeledes lige i nærheden, så det hele er egentlig lige til og så elsker vi Sæbys lille gågade.” siger Kathrine.

Kathrine arbejder som finansieringscoach i IKEA Aalborg.

”Det er fantastisk! Køreturen til Aalborg tager ca. 40 minutter og den tid har jeg helt for mig selv. Jeg kan koble af og nyde stilheden.” siger Kathrine og griner.

”Så jo, helt grundlæggende er vi rigtig tilfredse med at vi vendte blikket mod Sæby.”