Flyt til Sæby

I Sæby kan du købe den bolig, som passer til dig og din familie. Om det er en ældre murermestervillaer i Sæbys gamle bydel, en topmoderne villa ved stranden, et ældre byhus tæt ved havnen, en attraktiv lejebolig ved vandet eller en byg-selv-bolig med 200 m. til Sæby Nordstrand. Så uanset hvor I vælger at bo, er der kun 5 min. til skole, børnehave, indkøb, butikker og fritidsaktiviteter.

Søg på boliger i Sæby

MÜNTERS BOLIGTANKER

Thomas og Kathrine Münter flyttede fra Nordsjælland til Nordjylland i 2011. De valgte at flytte, da Thomas’ arbejde i flåden blev flyttet til Frederikshavn. Thomas’ frue Kathrine, som på daværende tidspunkt studerede, fandt ingen udfordringer ved at skifte uddannelsessted undervejs i sit studie og deres to døtre Emily og Maya på henholdsvis 2 og 11 mdr., som endnu ikke var begyndt i børnehave, skulle ikke den store omvæltning igennem ved sådan en flytning. I dag er Liva på 8 mdr. kommet til, så tilflytterfamilien har hænderne fulde.

Sæby ved et tilfælde

På trods af at være flyttet til den anden ende af landet, langt væk fra bedsteforældre, søskende og venner, var valget om at skifte Nordsjælland ud med det Nordjylland, ikke en svær beslutning. Alligevel var det et tilfælde, at det blev Sæby de slog sig ned i.

”Vi kiggede efter hus i en lang række andre mindre byer” siger Thomas. ”Vi var i Elling, Ravnshøj, Gærum, Hørby og andre større og mindre byer. Men det var først da en god ven spurgte os, hvorfor vi ikke kiggede i Sæby, at vi begyndte at se os efter et hus her i byen. Og set i bakspejlet, ved vi egentlig ikke hvorfor Sæby ikke var på listen, over de byer vi kiggede på i begyndelsen.”

Tanker om boligen

Familien Münter havde store krav til boligen de søgte. Der skulle være rum nok til familien i huset samt de mange gæster, som familien nyder selskab af. Desuden var et kriterium også, at området skulle være attraktivt og børnevenligt.

”Vi har jo tre piger i dag og da vi flyttede hertil havde vi to, så et vist antal værelser var allerede påkrævet dengang. Derudover bor pigernes bedsteforældre og resten af familien jo stadigvæk på Sjælland og dem skal der være plads til når de besøger os. Det var desuden et must, at indrette os med et lille kontor hvor der er plads til at være kreativ og administrativ. Så vi havde da nogle ønsker om beliggenheden og størrelsen på huset vi skulle bo i. Heldigvis viste det sig at vi kunne få det hele opfyldt. Godt nok var tiden ved at løbe fra os. Jeg havde min daglige gang i Frederikshavn og Kathrine havde jo sit studie hun skulle passe – og der er kun et vist antal gange, man kører fra Hundested til Sæby, for at se på huse. Vi følte os lidt pressede til sidst da huset i Hundested allerede var solgt, men da vi fik en fremvisning i huset her, så vi muligheder! Alle vores ønsker blev opfyldt og så er vi tilmed 150 meter fra havet, så det er perfekt.” Siger Thomas.

Fra de så huset, til de gav et bud, gik der maks. 2-3 timer – så familien var ikke i tvivl om at det var familiens nye hjem. I dag er der andre ting ved området, som familien virkelig værdsætter.
Tulleture og stisystemer.

”Sæbys stisystemer gør at der kun skal krydses et par blinde stikveje inden vi er ved skolen eller børnehaven – det kan næsten ikke være bedre. Indkøb og fritidsmulighederne er ligeledes lige i nærheden, så det hele er egentlig lige til og så elsker vi Sæbys lille gågade.” siger Kathrine.

Kathrine arbejder som finansieringscoach i IKEA Aalborg.

”Det er fantastisk! Køreturen til Aalborg tager ca. 40 minutter og den tid har jeg helt for mig selv. Jeg kan koble af og nyde stilheden.” siger Kathrine og griner. ”Så jo, helt grundlægende er vi rigtig tilfredse med at vi vendte blikket mod Sæby.”

Sæbygaard_Skov_2
Cykel_Glas

STUE I ‘STRANDKANTEN’

Martin på 32 og Mie på 30 valgte at bo i Sæby blandt andet på grund af byens gode og hyggelige atmosfære. Martin arbejder i Nordjyske Banks afdeling i Sæby, og Mie arbejder med bogholderi i Frederikshavn, og sammen har de Lærke på 3 mdr.

Ja vi synes at byen er dejlig, og at Sæby har en charme, som vi ikke kender til andre steder” fortæller Martin. ”Den er med knap. 9.000 indbyggere heller ikke en by, der mangler noget, og er tilpas stor til, at man ikke løber ind i naboerne hele tiden.

En anden af grundene til at vi faldt for Sæby, var muligheden for at bygge drømmehuset få hundrede meter fra Sæby Nordstrand. Den drøm kunne vi gøre til virkelighed, hvis vi anskaffede os en af grundene ved Strandkanten, så vi slog til i en fart.” fortæller Mie, der sidder med deres livlige og pludrende datter Lærke, der lige er stået op.

Et lokalt firma viste vejen

Familien Pedersen gik efterfølgende i gang med at planlægge byggeriet af drømmehuset. De undersøgte markedet for muligheder, så på tegninger i hobetal, og fandt til sidst deres drømmehus. Den store overraskelse indtraf imidlertid, da de erfarede, at firmaet bag huset faktisk er fra Sæby.

Det var simpelthen en overraskelse” siger Martin, og kigger på Mie. ”Vi havde kigget i øst, vest og nær og fjern, og så fandt vi det vi søgte midt i byen. Ja det kan godt lyde som om, det her er en historie designet til, at I kommer forbi, men det er altså ikke tilfældet” griner Martin

Det er Ikon A/S her fra Sæby, som havde bygget huset, vi blev inspireret af, og det blev også dem vi hyrede. I arbejdsprocessen med os var de rigtig gode til at tænke hav, strand og flotte detaljer med lys osv. ind i konstruktionen af huset. Så de tegnede faktisk vores drømmehus fra grunden

Med havet i stuen

En af husets mange kvaliteter er udsigten til Sæby Nordstrand. Det føles som om havet er i forlængelse af stuen og køkkenet, som med vilje er placeret på husets 1. sal.

Ja. Jo altså vi synes udsigten og beliggenheden er fantastisk. Det er jo ikke særligt nordjysk at fremhæve sit eget, men her vælger jeg at gøre en undtagelse” siger Martin, og spørger Mie om hun ikke er enig. Mie nikker og tilføjer:

Jo. Når vi ser mod nord, ser vi Frederikshavn Havn, og mod syd ser vi Sæby Havn, med lystbådenes master og kirketårnet. Det er idyllisk. Og om morgenen, inden jeg tager en god gåtur langs strandpromenaden med Lærke, så kan man altså nemt drømme sig væk, til udsigten og solopgangen. Det er virkelig rart.

Hvis vi skal fremhæve noget særligt ved Sæby, så er det havnen og musikken i byen, med bl.a. Jazzfestivalen. Det er noget vi selv bruger. Fiskerestauranterne og musikken gør, sammen med stranden, at vi til tider føler at vi er på ferie langt væk selvom vi er 2 min. væk fra fordøren. Og det kan vi jo ikke klage over” fortæller Martin, Mie og lille Lærke.

mennesker 2
mennesker 3

MED HUS & HAVE

Hus, håndværkere & have

Sanne Hansen og Casper Andersson på 22 år er fyldt med energi og i fuld gang med at renovere deres nye hus i Sæby. En smuk 70’er villa skal sættes i stand, og gøres til et moderne og tidssvarende familiehus. Og planerne for deres fremtidige hjem er på plads.

Vi forelskede os i huset, og de muligheder det har, og så tog vi simpelthen en beslutning om at hoppe ud i det og give det én skalle. Det har været hårdt, og der ligger mange timers arbejde forude, men vi begynder at se resultaterne af det hårde slid, og det giver en dejlig følelse” fortæller Casper.

Både Casper og Sanne er ikke uvante med at tage fat. Casper er uddannet tømrer, og arbejder for Frederikshavn Boligforening, og Sanne er uddannet- og arbejder som anlægsgartner.

Jo – altså lige nu går jeg og glæder mig til at vi er færdige med huset indvendigt, for så kan jeg komme i gang med haven” smiler Sanne ”Og det må jeg da indrømme, at jeg glæder mig til. Haven der hører til huset, har ganske mange muligheder for at lave noget kreativt og spændende, da den har flere niveauer og en lille bæk. Så det ser jeg frem til. Og så skal Casper jo til at løfte en masse jord for mig” griner Sanne, mens hun kigger ud på haven, der løber omkring huset.

Vi valgte Sæby fordi…

Vi valgte at bosætte os i Sæby efter mange overvejelser om vores fremtid, og hvor vi skulle bo” fortæller Casper. ”Og vi besluttede os for byen, fordi vi synes, det er et godt sted for familier. Her er trygt og roligt, og mange aktiviteter for børn, og det er på en anden og bedre måde, end vi synes, at vi oplever i så mange andre byer.”

Og så er det hele altså placeret i fantastiske omgivelser. Naturen her omkring os er noget for sig selv, med badestrand i topklasse og skov indenfor 1 km. Og som bonus, så kommer man også hurtig på motorvejen, hvis man arbejder syd eller nordpå” fortsætter Sanne. ”Det tager kun 5-6 min., og så er man afsted. Så der er mange ting der taler for at bo her. Men jeg skal da ærligt tilstå, at jeg havde et helt andet billede af Sæby, inden jeg for alvor begyndte at se nærmere på byen. Jeg har altid opfattet Sæby som en lidt kedelig by, men det er jo ikke rigtigt. Og især om sommeren og ved vintertid er der masser af aktiviteter. Her er der virkelig gang i den både på havnen og i bymidten, så jeg er glad for, at vi turde springe ud i det. Det føles bare rigtigt” fastslår Sanne.

På med arbejdstøjet

Det unge par har tænkt renoveringen godt igennem og fornyer huset i planlagte etaper. Noget af det de lægger vægt på, er at husets skal fornyes, men også forbedres på energifronten.
Det er jo noget af et projekt, men med de mange muligheder man har for moderne og energirigtig renovering, så er det jo noget, der tjener sig selv hjem på sigt” fortæller Casper.
Ja det er i hvert fald ikke, fordi vi har problemer med at få tiden til at gå” griner Sanne, inden de begge igen trækker arbejds-handskerne på, og tager dagens sidste nap med det kommende køkken.

mennesker 1

Kontakt os via facebook for mere info

Erhverv
//]]>